Pengeváltás és élboly, magyar reménység tesztelt Olaszországban.

2017. április 18. 23:07 - Renata Kosaras

A Sport&Events Management utánpótlás versenyzője, Görbe Soma hivatalos teszten vett részt a varano-i versenypályán. Alig múlt 12 éves és már megtörtént az első pengeváltása az olasz CIV OHVALE bajnokságban. Görbe Soma gyorsasági motorversenyző bekerült a Sport&Events Management utánpótlás csapatába, így karrierjét Stefano Favaro egyengeti.

6_soma_civ.JPG

Soma, CIV OHVALE bajnokság hivatalos tesztjén vett részt a hétvégén, ahol szombaton öt alkalommal gurulhatott a pályára.

“Nekem ez volt az első nagypályás edzésem. A második felmenetel után sajnos váltóhiba miatt ki kellett cserélnünk a motorblokkot, és egy gyengébb használt blokkot kaptam, mert az új blokkot be kellett volna járatnom, amire persze nem volt lehetőség. Azonban rendre minden fordulóban a harmadik helyen végeztem. A lemaradásom mindössze 0.6 másodperc az elsőhöz képest. Nagyon boldogok vagyunk, hiszen nem gondoltuk, hogy az élmezőnnyel fogok menni.“ - nyilatkozta a hétvége után a fiatal versenyző.

Ez azonban még csak egy teszt volt, a megmérettetés két hét múlva lesz ugyan itt, a versenysorozat elindítója, Valerio Da Lio is elismerően veregette meg, a fiatal magyar tehetség vállát és állt össze vele egy fotóra.

gorbe_soma_valeriadalio.jpg

Háttér információk:

A Sport&Events Management a tevékenységének az alapjai a sportban, azon belül is a technikai sportban gyökereznek.
A cég munkásságát segíti tanácsadóként, Stefano Favaro, aki nagyon komoly sportszakmai múlttal rendelkezik. Tíz éven keresztül dolgozott együtt Talmácsi Gáborral, akit végül hozzásegített ahhoz, hogy világbajnok legyen. Illetve az Opel Dakar Team -el, és a Nitro Circus-szal is letette már névjegyét ebben a szakmában.
A cég jelenleg két keréken és négy keréken teremti meg a "win-win” helyzeteket, kiemelt versenyzőik Lukács Kornél "Csucsu" Rallycross versenyző és Sebestyén Péter SuperSport motorversenyző.

CIV OHVALE versenysorozatot Valerio Da Lio olasz üzletember hozta létre. A sorozat Moto GP - 0 néven vált ismertté, a motorokat speciálisan erre a kategóriára tervezték a 8 - 14 éves versenyzők számára, hogy a legjobb technikákat elsajátítva kerüljenek ki ebből a sorozatból a jövő nagy sztárjai.

 

Foto credit: Sport&Events Management

komment
süti beállítások módosítása