TOP 50 magyar autóversenyző

2016. december 08. 12:36 - Renata Kosaras

clip.jpgMár a könyvesboltokban a TOP 50 magyar autóversenyző című kiadvány. Én is ott voltam a hivatalos bemutatón, ahol a TOP 5 versenyzőből hárman képviselték is a magyar autósport kicsi elitjét. Így gyorsan kértem is tőlük egy - egy aláírást a könyv belső borítójára. - Kiss Norbert Európa-bajnok kamionversenyző, Szabó Krisztián Európa-bajnok rallycross versenyző és Herczig Norbert Magyar Bajnok rallye versenyző -

 image2_1.JPG

Az eseményen részt vett a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke, Oláh Gyárfás is, így aláírása bekerült a könyvembe negyedikként.

"Ha kinyitom ezt a könyvet, öröm látni, hogy a magyar nemzetben ennyi tehetséges autóversenyző van. Függetlenül attól, hogy ki melyik bajnokságban, melyik országban szerepel, egy olyan listát tarthatunk a kezünkben, amire már ránézni is öröm. Lassan a Norbiknak már egy külön kategóriát kell nyitni, az igazi kihívás az lesz, ha valaki le tud győzni egy Norbit. Kimondhatjuk, hogy erősek vagyunk az autósportok területén, mind a versenyzőket, pályákat, sportpolitikát nézve. Ezt bizonyítják az Európa-bajnoki címek is. Célunk, hogy nemzetközivé tegyük a magyar bajnokságot és hazánkba hozzuk a Ralicross Európa- vagy Világbajnokságot” – mondja Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke.

image1.JPG

Nem is olyan régen még a legkisebb autóverseny is világra szóló esemény volt bárhol az országban, ma pedig minden hétvégén többet is tartanak, így nem csak a képernyők előtt ülve, hanem a valóságban is mindenki megtalálhatja a számára legnagyobb szórakoztatást nyújtó eseményt. A közvetlen környezetnél távolabb tekintve, a világban pedig tényleg a bőség zavarával kell megküzdeni, hiszen csak világbajnokságból öt is fut párhuzamosan. Ennyi eseményt és ennyi kiemelkedő autóversenyzőt nyomon követni gyakorlatilag lehetetlen, mégis jó néha – akár hetek, hónapok, vagy évek távlatából is – visszatekinteni, mi is történt abban a versenyágban, azon a pályán, azzal a versenyzővel.

top50_4.jpg
Erre ad lehetőséget az Autósport évkönyv 2016, melyben bemutatkozik a TOP 50 magyar autóversenyző, emellett pedig a világ és a hazai autósportok, a legkülönfélébb szakágak legérdekesebb eseményei, leglátványosabb pillanatai, és persze eredményei is megtalálhatók.

A 2016-os év magyar vonatkozásban is kiemelkedőnek számít, világbajnokként és Európa-bajnokként ismét járt a díj hazai versenyzőnek. Az Évkönyv központjában 50 legjobb magyar versenyző áll, akikre méltán lehetünk büszkék kiemelkedő teljesítményük miatt. Helyet kapott többek között a toplistát vezeti Michelisz Norbert, őt követi Szabó Krisztián, Kiss Norbert, Herczig Norbert és a világbajnoki címvédő Kancsár Ferenc is.

„Nagy megtiszteltetés, hogy stabilan az első három helyezett között szerepelhetek a könyvben. Nagyot váltottunk idén, de végigcsináltuk a szezont és ugyan idén nem lettünk bajnokok, de szerintem ez az év is felért egy bajnoki címmel. Felállhattunk a dobogó legfelső fokára is az új csapattal, a Hungaroringen pedig remekül autóztunk. Persze ez csak az út eleje, jövőre újra az Európa-bajnoki cím megszerzése a cél.”mondta Kiss Norbi, kétszeres Európa-bajnok kamionversenyzőnk.

autosport_2016.jpg

Az Autósport évkönyv 2016 tartalmából:
A Formula-1-es szezon történései
Nemzetközi szériák, többek között WTCC, WEC, WRC, Formula-E, ralikrossz-világbajnokság, kamion Európa-bajnokság
Hazai bajnokságok, többek között rali-ob, autós gyorsasági, ralikrossz, tereprali, gokart
A legjobb 50 nemzetközi és magyar versenyző ranglistája
In memoriam: Az autósport 2016-os halottjai
Az Autósport évkönyv 2016 a BETA Press Kft. gondozásában jelent meg.

komment
süti beállítások módosítása