MNASZ - Hungaroring együttműködés erős alapokon

2016. október 05. 10:28 - Renata Kosaras

A Hungaroring Sport Zrt. és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség újabb hosszú évekre alapozta meg a felek szoros és hatékony együttműködését. A szerződés hosszabbítás és a jó kapcsolat elengedhetetlen a nagy nemzetközi versenyek megrendezéséhez -  a Formula–1, a túraautó-világbajnokság (WTCC), a kamionos Európa-bajnokság (ETRC) és az újra visszatérő német túraautó bajnokság (DTM)  - de ezek mellett a Magyar Gyorsasági szakág versenyeiben is megtalálható volt a Hungaroring. Gokart, a szlalom, a drag és drift, valamint a gyorsasági és rali szakágak naptárában is megtalálható volt a Hungaroring, ahol a magyar versenyzők is örömmel koptatják a felújított aszfaltcsíkot.

alairas_13_of_106_992.jpgGyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója és Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke

"Az elmúlt években a gokart, a szlalom, a drag és drift, valamint a gyorsasági és rali szakágunk naptárában is megtalálható volt a Hungaroring, mint helyszín, s nem titkolt célunk, hogy ezt az együttműködést további szakágakkal bővítsük. A Hungaroring a magyar autósport alappillére, a harmincéves pálya a versenyzők egyik kedvenc helyszíne, s nagy öröm számunkra, hogy nemzetközi berkekben is példaértékűnek tartják az itteni versenyek szervezését, sportszakmai hátterét. Az MNASZ mindent megtesz annak érdekében, hogy a Hungaroringen megtartott versenyek továbbra is sikeresek legyenek, és annak érdekében is, hogy minél több autóversenyző vehesse igénybe a mogyoródi létesítményt." – tette hozzá Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke. 

A két fél nem csupán a gyorsasági szakág kapcsán, hanem egyéb területeken is együttműködik – úgy, mint a sportbírók képzése, esetleg más autós szakágak Hungaroringre csábítása.

Az új szerződés hosszú évekre biztosítja a két szervezet együttműködését, amelynek sikere az idén a nagy nemzetközi események pozitív nemzetközi megítélése mellett abban is megmutatkozott, hogy a Hungaroring és az MNASZ sikeresen vett együtt részt a Nemzetközi Automobil Szövetség által meghirdetett pályázaton.

„A versenyek magas színvonalú megrendezése legalább annyira fontos, mint a tökéletes sportszakmai háttér biztosítása, s a Hungaroring megítélése hála az égnek mindkét szempontból pozitív. Annak érdekében, hogy ezt továbbra is fenntartsuk, szükség van a szoros és hatékony együttműködésre a Magyar Nemzeti Autósport Szövetséggel, ezért is fontos számunkra, hogy meghosszabbítottuk a szerződést, s hogy ilyen jó kapcsolatot ápolunk az MNASZ elnökével és vezetőségével, aminek gyümölcséből a magyar autósport profitál” – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

 

mnaszlogo.jpg

forrás: Hungaroring

komment
süti beállítások módosítása