Szalay nem adja fel, már az Andok felé tartanak

2018. január 09. 20:17 - Renata Kosaras

Kemény éjszakája volt a Szalay - Bunkoczi párosnak, de már az Andok felé veszik az irányt. "Nem lesz könnyű alkalmazkodni az Andokban való versenyzéshez, de hát a Dakar mindig is a kihívásokról szólt! " írja facebook oldalán a pár órával ezelőtt felborult dakaros csapat.

dakar_2.jpg

Az Opel Dakar Team facebook bejegyzése szerint folytatja útját a csapat. "A szervizcsapat egész éjjel dolgozott, majd még ráhúzott egy kicsit délelőtt, mert a tábor felé tartva a versenyautóban leállt a fél hengersor a lambdaszonda meghibásodása miatt." A páros szerencsésen az utolsó pillanatban elérte a tábort, és kevés pihenő után már indultak is tovább. Az elszántság egyértelműen kilátszik a videóból, a 40. Jubileumi Dakar bővelkedik meglepetésekben, de a sokat látott magyar csapat eddig minden akadályt leküzdött.

A rémálomhoz volt hasonlatos második szakasz:

Szalay Balázs összefoglalója a napról - "Körülbelül húsz kilométerrel a rajt után a fesh-feshben, ebben a liszt finomságú, puha homokban lefulladt az autónk, és attól kezdve se kép, se hang – meg se nyikkant. Jó néhány órát vesztegeltünk ott, mire az egyik kamionos legénység végre hajlandó volt segíteni, és lerántott a dűnéről. Beindult a kocsi, és ezután egészen hosszú ideig teljesen jól mentek a dolgaink, de hét kilométerrel a cél előtt egy kicsit elkavarodtunk, és a helyes út keresése közben leestünk egy dűne tetejéről. Felborultunk, az autó az oldalán állt meg, és megint elment belőle a töltés, úgyhogy hiába állított talpra valaki, nem tudtunk továbbmenni. Jött egy másik autó, aki húzott egy ideig, de amikor egy magasabb dűnéhez értünk, ott hagyott az aljában. Azután valamikor este tíz óra tájban érkezett egy perui ralis srác, aki előbb felhúzott minket a dűnére, majd segített megjavítani az áramellátást, úgyhogy beindult az autó és órák múltán végre kiértünk az aszfaltútra, ahol a szervizes fiúk már vártak minket.”

 

Forrás: Opel Dakar Team facebook oldal, www.dakar.hu

KR RPM

komment
süti beállítások módosítása