Görbe Soma pályacsúcs köridőket futott meg a hétvégi verseny alatt

2017. július 11. 21:56 - Renata Kosaras

Olaszország Magione, negyven fokos hőség árnyékban, a CIV OLASZ BAJNOKSÁG OHVALE Moto GP-0 4. és 5. fordulójához érkezett. A többségében 11 és 14 éves fiatal versenyzők leendő bajnokokhoz méltón harcoltak egymással a nyári forró aszfaltcsíkon.

gorbe_soma_4.JPG

Görbe Soma is ott volt csapatával, akit Stefano Favaro, Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyző egykori menedzsere, a Sport&Events Management alapítója és tanácsadója képvisel.

Stefano elhivatottan keresi és támogatja a fiatal tehetségeket a motorsport területén, célja, hogy lehetőséget adjon az új generációnak, és megtalálja a jövő új világbajnokát. - "Görbe Soma fiatal kora ellenére már nemzetközi porondon versenyez az OLASZ BAJNOKSÁG OHVALE Moto GP-0-ban, ez az előszobája a MotoGP-nek, nagyon sok tehetség már most innen kerül ki. Somában látom az elhivatottságot, a tehetséget és az akarást. Meg van benne minden, ami egy igazi bajnokhoz kell. Nagyon gyorsan megtaláltuk a közös hangot a versenyek alatt, és a felkészülések közben. Ezen a hétvégén nagyon büszke voltam rá. A versenyben 1:27,3 volt a legjobb ideje, ami a tavalyi csúcs időnél 0.9 másodperccel jobb. Rögtön óvást kaptunk, elrendelték a technikai ellenőrzést, mert nem akarták elhinni, hogy először van a Soma ezen a pályán és jobb időket fut, mint azok a fiatalok, akik egy hete itt edzettek. Természetesen mindent rendben találtak a motorral és a versenyszervezőitől a végén még egy hatalmas elismerés is érkezett. A hétvége komoly feladatok elé állította a csapatot és a versenyzőt, de a részeredmények összességében elégedettséggel töltenek el minket.” - nyilatkozta a menedzser, aki jelenleg két keréken teremti meg a versenyzőknek a "win-win” helyzeteket.

gorbe_soma_2.JPG

Soma hétvégéjét már a tavalyi pályacsúcs súrolásával indította, a szombati versenyen a harmadik helyért küzdött, amikor az utolsó körben a mögötte haladó versenyző kiütötte hátulról. A karja kisebb sérülésével megúszta a balesetet, de csalódottsága hatalmas volt, menedzserére Stefanóra hárult a feladat, hogy lelkileg és szellemileg visszahozza őt, és felkészüljenek a vasárnapi futamra. Ahol sikerült megfutnia a legjobb verseny köridőt. A hétvégét egy 7. hellyel zárta a fiatal versenyző, aki már nagyon készül az augusztus elején megrendezendő Európa Bajnokság Franciacortai futamára, melyre eddigi eredményei alapján meghívást kapott.

gorbe_soma_3.JPG

A Sport&Events Management több kiváló versenyzőt képvisel a motorsportok területén,
hiszen tevékenységének az alapjai a sportban, azon belül is a technikai sportban gyökereznek.

A cég munkásságát továbbra is segíti tanácsadóként, Stefano Favaro, aki nagyon komoly sportszakmai múlttal rendelkezik. Tíz éven keresztül dolgozott együtt Talmácsi Gáborral, akit végül hozzásegített ahhoz, hogy világbajnok legyen, illetve az Opel Dakar Team -el, és a Nitro Circus-szal is letette már névjegyét ebben a szakmában.

Jelenleg két keréken teremtik meg a "win-win” helyzeteket, kommunikációs ügynökségük a Faster Promotion Markating Kommunikációs Ügynökség.

Legfiatalabb versenyzőjük Görbe Soma, 11 éves gyorsasági motorversenyző, jelenleg a CIV OLASZ BAJNOKSÁG OHVALE Moto GP-0-ban versenyez. 8 évesen 2. lett a magyar nyílt nemzetközi bajnokságban, PW50 kategóriában. A fiatal versenyző 6 évesen kezdett motorozni, édesapja, Görbe Sándor nemzetközileg ismert motorépítő. A sportolót jelenleg a Sport&Events Management képviseli, a Tomracing licenszes versenyzője.

Kommunikációs ügynökség: Faster Promotion
Fotocredit: Sport&Events Management

komment
süti beállítások módosítása