Az AMTS-en mutatták be az GG RX Team Hungary versenyautóját.

2017. március 29. 20:59 - Renata Kosaras

2017-ben állandó magyar versenyzővel startol a Rallycross Világbajnokság, a magyar - olasz kooperációban létrejött GG RX TEAM Hungary, Lukács Kornél Csucsuval, a Rallycross Világbajnokság mezőnyében.

A bemutatón a csapattulajdonosok is ott voltak az AMTS kiállítás nagyszínpán, az olasz ralli szupersztár Gigi Galli, aki elmondta - “Az idei év nagyon jó lesz, jó autót sikerült tervezni. Csucsunak versenyezni kell, de nincs magasra tett elvárás.” A magyar pilóta célja azért a legjobb tizenkettőbe jutás, - “Mindent megteszek, hogy a legjobb tizenkettőben ott legyek, tudom, hogy az idei szezon tanuló év lesz, de kellenek a célok.” - tette, hozzá a fiatal tatabányai, akinek a világbajnoki futamokon supercar kategóriában szurkolhatnak a nézők. A rajongók az AMTS kiállításon élőben is megnézhették a Gigi Galli által tervezett Kia Rio RX-et, de fényképezkedés és autogram osztás sem maradt el.

img_4797.jpg


Ez év elején létrejött GG RX Team Hungary-t Stefano Favaro, Team Manager és Gigi Galli, mint versenyző - csapatvezető hozták létre, a csapat Sportszakmai vezetője Cselényi Balázs. A magyar - olasz együttműködésben, Gigi Galli instrukcióival a Danisi Engineering által fejlesztett Kia Rio RX sikeres évét várják a két versenyzőjükkel.

Az autó - A Kia Rio RX kifejezetten a Rallycross Supercar szabályai szerint lett építve, - négykerék-meghajtású, öt sebességes Kia Rio RX szekvenciális sebességváltóval, és egy 2.0 turbómotorral rendelkezik, mely 600 LE -s és 800 Nm nyomatékot ad le.

ggrx_team_kiariorx_szinpadkep_5.jpg
A versenyzők - Az 1991-es születésű Lukács Kornél Csucsu, 2006-ban kezdte pályafutását Rallye versenyzőként, 2015-ben váltott Rallycrossra, majd a 2016-os évet újabb kihívásokkal kezdte, egy számára új autóval a Rallycross királykategóriájának Európa - bajnokságára nevezett. Felkészültségét és rátermettségét már az első fordulón bizonyította, ahol pontszerző helyen végzett Supercar kategóriájának addigi legjobb magyar eredményét beállítva nemzetközi szinten. A Rallye világában „szárnyaló olaszként” becézett Gigi Galli nevéhez több évtizedes WRC tapasztalat és számos látványos megmozdulás fűződik.

csucsu_cselenyibalazs_gigi.jpg

csucsu_gigi_stefano.jpg

Fotók: Sport&Events management

Helyszín: AMTS kiállítás

komment
süti beállítások módosítása