A név kötelez, Norbi vagy, akkor legyél autóversenyző

2016. augusztus 16. 20:09 - Renata Kosaras

Magyarországon sok jó pilóta van, de azt nyugodtan elmondhatjuk, hogy a név kötelez. Mert ha Norbi vagy, legyél autóversenyző és akkor biztos sikeres leszel. Példa erre a három Norbi, Kiss Norbert, kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző, Michelisz Norbert, Európa-kupa és többszörös WTCC világbajnoki futamgyőztes autóversenyző és Herczig Norbert,  magyar rali bajnok. Ők hárman és Major Benedek, a ma már visszavonult többszörös kamion Európa bajnoki futamgyőztes népszerűsítették az augusztus 27-28-ai Kamion EB és Fesztivál hungaroringi futamát egy exkluzív gokart-bajnokságon.

hbaj9335.jpg

2015 óta nagy a pörgés a kamion verseny körül, 25 év után újra a Hungaroringen száguldottak a "monstrumok" és magyar pilótának a nevét is skandálhatta a közönség. Stábunknak volt szerencséje már szinte a kezdetektől ott lenni a tűzközelben. Kiss Norbi kamionversenyző felkészülését, napjait és a versenynapokat végig követve szurkoltunk, izgultunk, örültünk a csapattal. Elmondhatatlan eufória tud úrrá lenni a rajongókon, ha magyar pilóta nyer a Hungaroringen. Számomra megadatott még az, hogy interjút készíthettem az első magyar kamionversenyzővel, Krasznai Jánossal (1951-2015), aki elmesélte az első kamionos éveket, amikor még "csak leakasztották a rakományt" és már a pályán voltak.

Nézz bele a műsorba:

Ma a Norbikat és Benit bárki kihívhatta egy gokart versenyre, mondjuk ki: az esélytelenek nyugalmával, de azért akadt pár bátor és vakmerő, aki felvette velük a kesztyűt. 

 

hbaj9342.jpg

"Az idei szezonra csapatot váltottam, (Tankpool24 Mercedes szerk.) hogy újra kihívás legyen a verseny számomra is. Mostanra elértük, hogy már 20 méterrel korábban éri el az új versenykamion a 160-at, mint eddig. Ebből év végére még bármi lehet. " - mondta Kiss Norbert, akinek a harmadik Európa Bajnoki cím elérése nem távoli célként van kitűzve, hanem nagyon is közeli terveiben szerepel.

hbaj9346.jpg

Mindenkinek van emlékezetes pillanata Hungaroringről, nem kivétel Michelisz Norbert sem, aki egy érdekes élményét osztotta meg velünk:

"Különleges élmény volt tyúkokat kergetni a Hungaroring aszfaltján, ezt nem sokan mondhatják el magukról." - mesélte a Honda WTCC pilótája nevetve, akiért legközelebb a Japán futamon szoríthatunk szeptember első hétvégéjén. Amit én személy szerint nagyon várok, mert utána egy nagy beszélgetésben elmeséli nekem az első évét a Honda gyári csapatánál, tapasztalatait és remélem megoszt egy - két személyes történetet is magáról.

Herczig Norbert az egyetlen versenyző, aki négy kerékkel még nem érintette semmilyen formában a Hungaroring aszfaltját, igaz ez annyira nem meglepő, mivel ő rally versenyző. De úgy, ahogy ő viszont még senki nem ment körbe a pályán.

"Egyik éven akkora hó volt, hogy nem lehetett érdemben felmenni a pályára. Így síléccel mentünk körbe, kétszer is! Azt hiszem ezt még jó sokáig senki nem fogja utánam csinálni" - osztotta meg élményét a jelenlévőkkel 2016 friss magyar bajnoka, Herczig Norbert.

hbaj9352.jpg

Móka, kacagás és benzingőz. Ez jellemezte a mai napot. Ami biztos, ha versenyző akarsz lenni, vedd fel a Norbi nevet! :)

hbaj9340.jpg

Kiss Norbi, kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző, Kosaras Renáta, RPM Magazin, Bata Móni, BataMoniManagenet, Michelisz Norbert, Európa-kupa és többszörös WTCC világbajnoki futamgyőztes autóversenyző

Akikre büszke a magyar autósport, a három Norbi, hamarosan jönnek majd az interjúk velük!

hbaj9333.jpg

Ne feledkezzünk meg Major Benedekről sem, aki fiatal kora ellenére sok mindent megélt, mint kamion versenyző és mint Lotus Cup versenyző, de ma már visszavonult. Tanul és informatikai téren dolgozik. Arról, hogy miért döntött úgy, hogy "bizonytalan" ideig inkább nem versenyzik, nemsokára beszél nekünk - múltról, jelenről és a sokat sejtető jövőről.

RenaK

Fotók: 206wrc-Pataky Péter

Helyszín: Eurocenter GokartRing

 

komment
süti beállítások módosítása