2018 WTCR naptár, 9 helyszín már eldőlni látszik

2017. december 29. 10:28 - Renata Kosaras

Eldőlni látszik, a FIA WTCR szervezői közzé tették az első 9 helyszínt, igaz még csak ideiglenesen. A Hungaroring is bekerült, 2018-ban a teljesen új FIA World Touring Car Cup (WTCR) négy kontinensen 10 versenypályát látogat meg.

hungaroring-jpg.jpg

Az FIA World Motor Sport Tanács és a Nemzeti Motorsport Szövetség (ASN) jóváhagyása alapján az újonnan alakuló WTCR naptár a Marokkóban kezd április 7-én és 8-án, a árófutamot, pedig  a makaói Circuito da Guia-ban november 15-én és 18-án rendezik. Az utolsó futam a világ legnagyobb kihívást jelentő utcai versenyének számít majd.

Számunkra is nagyon fontos további kiemelt események közé tartozik a Hungaroring. Ahol reméljük több magyar pilótának is szurkolhatunk majd, magyar csapatokkal. Reményeink szerint ott lesz a M1RA, Michelisz Norbi csapata, és a Zengő Motorsport is, Az új szabályok értelmében több autóval és több versenyzővel indulhatnak a csapatok, így  idén, ha mindenkinek minden összejön sok magyar pilóta lesz a mezőnyben.

Természetesen a legendás Nürburgring Nordschleife Németországban és a portugáliai Vila Real utcai versenye sem hiányozhat a 2018-as szezonból. A WTCR augusztus elején elhagyja Európát és utazik Argentínába, de szeptemberben már Kínában versenyeznek a csapatok. Jól megutaztatják a versenyzők 2018-ban a szervezők.

De lássuk egyenlőre még az ideiglenes versenynaptárat, amiből 9 helyszín már nyilvános.

Marrakech (Marokkó): április 7. - 8.
Hungaroring (Magyarország): április 28. - 29.
Nürburgring Nordschleife (Németország): május 10. - 12.
Zandvoort (Hollandia): május 19. - 21.
Vila Real (Portugália): június 23.- 24.
Termas de Río Hondo (Argentína): augusztus 4.- 5.
Ningbo (Kína): szeptember 29. - 30.
Suzuka (Japán): október 27. - 28.
Macau (Makaó): november 15. - 18.


Július 21-22-ére, vagy október 6-7-ére még egy további esemény kerül jóváhagyásra.

François Ribeiro (WTCR promóter) nyilatkozata szerint, az ideiglenes ütemterv közzététele újabb fontos lépést jelent a 2018-as alakuló FIA WTCR szezon előtt. Kiemelte, hogy - "Két potenciális helyszínnel folytatunk megbeszélést még, amelyek csatlakoznak a FIA WTCR ütemtervéhez, és reméljük, hogy a lehető leghamarabb lezárjuk ezeket."

zandvoort-jpg.jpg

 

Forrás: FIA WTCR Fotok: Hungaroring és Zandvoort

komment
süti beállítások módosítása